top of page

Yine Yeniden Yurtdışı...

Updated: Oct 12, 2022


Yıllar yıllar boyu çok şükür ki hem iş için, hem de turistik bir çok yurtdışı seyahatim oldu. Her seyahat bana farklı bir vizyon ve bakış açısı kattı ve ülkeme bu farkındalıklarla ve ülkemde neleri daha iyileştirebilirim düşüncesiyle döndüm. Mutlaka yılda bir ya da iki kez Amerika, üç dört ayda bir de birkaç Avrupa şehri yapardım. Ve gelin görün ki sonra malum pandemi geldi ve ne olduğumuzu hep birlikte şaştık bence 😊. Tabi iş gereğiyle belli bir süre sonra yurt içi seyahatlerim, uçuşlarım devam etti. Fakat yurtdışına bir türlü çıkma cesaretim yoktu. Sanki yurtdışına çıkış artık mümkün değil gibiydi. Ta ki sevgili eşim Özgür ile Maldivler’e balayına gidene kadar 😊. Her işte olduğu gibi, bu işte de şeytanın bacağını birlikte kırdık!


En son yurtdışına çıkışım tam pandemi öncesi Mart 2020’de, sevgili kardeşime birlikte Londra’ya oldu. Hatta döner dönmez annemle çok merak ettiğim Myanmar seyahatimiz olacaktı ki, pandemi patladı ve seyahat meyahat yala oldu. Uzun yıllar sonunda Kasım 2021’de güzel Maldivler ile ve aşıların verdiği güven ile yurtdışı gezmelerine hızlı bir dönüş yaptık 😊.

Gelin görün ki, maalesef 2021 yılında Euro Dolar kurunun fırlamasıyla birlikte maddi olarak neye uğradığımızı şaşırdık hep birlikte. Her gün paramız daha da değersizleşti ve yurtdışında eskiden çok kolaylıkla yapılabilen aktiviteler, yapılamaz oldu. İnce hesaplar devreye girer oldu. Hal böyle olunca, uçak biletinin bile çok pahalandığı bu günlerde biz de takip ettiğim bir influencer sayesinde Avrupa Rüyası tur acentası ile tanıştık. Ve hemen Ocak sonuna bir tur ayarladık.

İşte bu acenta sayesinde, tekrardan seyahatlerimize başlamış olmanın keyfiyle gezi yazılarıma tekrar start veriyorum. Umarım okurken siz de faydalanırsınız. Daha fazla görsel için beni instagram'da takip edebilirsiniz:

iremataysimsek

girişimcibirisi


Keyfiniz bol olsun!


Sevgiler,

İrem Şimşek

15 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page